zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета за плосък корем
диета за плосък коремКакво представлява

Искате ли да отслабнете с 2-4 кг на седмица и то в областта на корема? При това без броите калории или да правите уморителни и дълги упражнения? Звучи твърде хубаво, за да е истина? Не и според известният сред холивудските звезди фитнес инструктор Хорхе Круз – автор на книгата „Решението за корема“ ( The Belly Fat Cure).

Според Круз не е нужно да се лишавате от нищо, а може да ядете каквото искате, включително чипс, сладолед, пица и сандвичи – стига обаче да намалите приема на захар и въглехидрати като цяло чрез неговата система за „пропускане на въглехидратите“, като по този начин контролирате равнището на инсулин.

Авторът на диетата за плосък корем твърди, че отслабването няма нищо общо с пресмятането на калориите, намаляването на приеманите храни или увеличаването на физическото натоварване. Разбира се, голямата част от диетолозите и специалистите по хранене не са съгласни с това твърдение, защото традиционното разбиране е, че свалянето на килограми е резултат от контрол върху количеството приемани калории и редовна физическа активност, за да се поддържа здравето на сърцето, костите и мускулите.

Какво е разрешено да се яде

Планът на диетата за плосък корем се състои от протеини, мазнини и зеленчуци, с малки количества захар и комплексни въглехидрати. Храните с подсладители са забранени. Вино, бира и тъмен шоколад са допустими, но не и коктейли и бонбони.

По-голямата част от книгата на Хорхе Круз се състои от цветни постери, включващи над 100 „лоши за корема“ храни (повечето чест от менютата на веригите за бързо хранене, и инструкции как те могат да бъдат превърнати в „добри за корема“ храни. В данните за храните няма друга информация освен грамовете захар и количеството въглехидрати в тях. Липсва и информация за броя калории.

Пет различни плана с продължителност една седмица, предназначени за любителите на различните типове храни (от сладкото до месото) представляват основата на всеки вариант на диетата.

Ако...
 
изпишете търсеното на латиница
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.