zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да бъдем добри приятели: 10 принципаКак да бъдем добри приятели: 10 принципа

Приятелството е толкова важно, че, ако можеха, лекарите биха изписвали приятели, вместо лекарства.

Тя.bg

Най-ценното, в което може да инвестираме в този живот, е приятелството. Приятелството е толкова важно, че ако беше възможно, лекарите вероятно биха изписвали приятели, вместо лекарства. Проучване, проведено в Калифорния сред 4725 души показва, че социалната изолация и липсата на приятели са във висока степен свързани с редица заболявания. Още по-страшно е откритието, че при хората, живеещи в изолация, смъртността е два пъти по-висока, отколкото при тези, със здрави социални контакти.

Какво превръща приятелството във фактор, който толкова дълбоко се отразява на живота ни? Дали това, че приятелите винаги ще се засмеят на тъпите ни шеги, или че винаги ще са въодушевени за нашите успехи, колкото и да са незначителни, или това, че можеш просто да звъннеш, по което и да е време и да си поплачеш пред приятелката си без притеснения?

Каквато и да е тайната зад магията на приятелството, важното е да ценим и пазим тези отношения. Истината е, че дори и да притежавате всички богатства на света, без добър приятел ще сте пропуснала най-голямото съкровище.

Най-добрият начин да създадете истинско приятелство е вие да знаете как да бъдете истински приятел. Нашият “пътеводител как да бъдете добър приятел” може да ви бъде от полза. Предлагаме ви 10-те основни принципа за изграждане на искрено приятелство:

1. Честност
Честността и искреността са ключът към доверието. За да се развие едно приятелство, трябва първо да се създаде доверие. Приятелите трябва да вярват, че могат да разчитат на вас и че ще получат най-добър съвет от вас.

2. Доброжелателство
Доброжелателството е онази сила, която подкрепя, дори когато целия свят е срещу вас. То започва от това, да помните рождените дни на приятелите си и да ги карате да се чувстват ценни и обичани, особено когато преживяват лош момент.

3. Уважение
За да бъдете добър приятел трябва да уважавате приятелството си. Никога не се възползвайте от добротата на приятелите си, винаги се реванширайте за услугите,...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 

more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.