Диетолозите обичат списъците – на най-вредните храни, на най-полезните храни... По-долу ви предлагаме още един от тях. Той бе публикуван наскоро в британския вестник “Таймс” и според неговите автори представлява обобщение на наистина изключително...
Дискусията за ползата и вредата на витамин С при хората, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, се води отдавна. Данните от последните изследвания, публикувани в Journal of the American College of Cardiology показват, че витамин С понижава...
Хората, които спят по-малко от 7 часа, се простудяват три пъти по-често от онези, които спят повече, твърдят американски учени от университета “Карнеги-Мелън” в Питсбърг.
С резултатите от тяхното изследване те потвърждават вече разпространеното...
Хората от кръвна група В и АВ са с по-висок риск от това да получат инсулт, показват резултатите от продължило двадесет години изследване в САЩ.
Учените от Харвардската женска болница „Брайъм” (Harvard\'s...
Здравословното хранене означава не просто избор на полезни продукти, но и правилен начин за тяхното приготвяне. А, оказва се, микровълновите печки и другите уреди, ползващи...
Хранителните качества на храните се запазват най-добре при готвене на пара.