zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета за 4 дни
диета за 4 дниКакво представлява

Уморени ли сте от строги диети, които ви принуждават да ядете едно и също всеки ден? Ако обичате разнообразието, което обаче води и до желания резултат – сваляне на килограми, то тази диета може би е точната за вас.

Нека името й не ви подвежда – няма да доведе до отслабване след само четири дни, както може би заглавието й ви подвежда. Вместо това четиридневната диета ви предлага серия от 7 фази/модули, всеки продължаващ седем дни. Това, което следва да очаквате като намаляване на тегло, е 5-6 кг за 28 дни.

По време на всеки модул ще сте фокусирани върху специфични храни или група храни (без да се налага да броите калориите!) и физически упражнения.

Според диетолозите основно предимство на тази диета е, че е подходяща за всички, които често изоставят своята ограничаваща диета заради нейната монотонност – еднообразието потиска психиката и намалява желанието да се преследва поставената цел. А диетата за 4 дни дава възможност човек да се фокусира върху периодично сменящи се групи храни, като предлага специален набор от възможности психиката да се справи с ограничаващите условия на всяка диета.

Какво е разрешено да се яде

Седемте модула, включени в диетата за 4 дни, се различават значително помежду си.

Първата фаза, наричана обикновено уводна или въвеждаща, има за цел изхвърляне на токсините от тялото. Разрешено е да се ядат плодове, листни и несъдържащи нишесте зеленчуци, бобови растения, кафяв ориз, нискомаслено или обезмаслено мляко. Забранени са всички видове месо, птици и риба. Единствените мазнини, които тялото може да получи, са от нискомаслените или обезмаслени дресинги към салатите и малко количество олио.

Няма научни доказателства, че човешкото тяло се нуждае от извеждане на токсините. Самите автори на диетата за 4 дни твърдят, че първата й фаза има за основна цел бързата загуба на тегло, независимо дали чрез намаляване на течностите или мазнините в организма. И това всекидневно намаляване трябва да се следи...
 
изпишете търсеното на латиница
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.