zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета според метаболизма
диета според метаболизмаЗащо някои хора постигат отслабване само чрез нисковъглехидратна диета, докато при други ключът към успеха се крие в диетите, бедни на мазнини? Причината за тези различия се дължи най-вече на вида метаболизъм, който всеки един от нас притежава. Или поне така твърди фитнес треньорката и автор на диетата според метаболизма Изабел Де Лос Риос.

Според нея човек трябва да живее и да се храни холистично, като комбинира храни според вида на своя метаболизъм и постигне хармония със своето тяло, ум и дух. „Повечето диети не работят, защото хората ядат грешните храни. Когато започнете да се храните с правилните натурални продукти за вашия тип метаболизъм, отслабването няма да закъснее, ще подобрите външния си вид и ще се чувствате по-енергични от всякога” твърди Де Лос Риос, създала диетата според метаболизма след десетки години опит, през които е помагала на хората да отслабнат.

Диетата според метаболизма представлява напълно естествен начин за отслабване, който наистина работи и може да обори дори и най-големите песимисти. Преди да я започнете трябва да имате предвид обаче, че това не е диета с бързи резултати, а е по-скоро режим на хранене, който помага за здравословно отслабване с от 0,5 до 1 кг на седмица.

Как работи диетата

Диетата според метаболизма се базира на теорията, че отслабването трябва да започне с опознаването на вида метаболизъм, нуждите на тялото от калории и количествата въглехидрати, белтъчини и мазнини в храните.

Според режима всеки човек спада към един от трите основни вида метаболизъм: белтъчен, въглехидратен или смесен. Ако елиминирате храните, които не пасват на вашия метаболизъм, тогава ще успеете да отслабнете. Например консумацията на рафинирани храни ще доведе до напълняване при някои хора, докато не би повлияло съществено на други.

Последователите на диетата вярват, че тя постига много повече от сваляне на излишните килограми, като контролира кръвната захар, кръвното налягане и холестерола; подобрява някои здравни състояния...




 
изпишете търсеното на латиница
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.