zdrave.bg
Диета и отслабване
»лунна диета
лунна диетасреден брой ккалории за денонощие: 768
отслабване: до 3 кг за 6 дни


Лунната диета е периодична, т.е. нейната продължителност е фиксирана, но тя може да бъде повтаряна при настъпването на всяко пълнолуние. Идеолозите й не без основание твърдят, че да се гладува може да е полезно, но само ако това се прави в периодите, когато организмът максимално ефективно реагира на понижения прием на калории. Далеч повече оспорвано, а и отхвърляно от немалко специалисти е твърдението, че тези периоди трябва да се свържат с фазите на луната и най-вече с пълнолунието (диетата макар и малко засяга и новолунието).

Меню за 1 ден

В продължение на 24 часа след вечеря преди пълнолуние (следващата фаза е новолуние) се забранява всякаква храна. Може да се пият единствено прясно изцедени сокове от плодове (без банани и никакви нектари!) и зеленчуци, зелен чай, негазирана и неминерална вода. Средно за това денонощие може да се свалят 300 грама, а максимално при някои хора се стига до 1 кг.

Меню за 6 дни

Този вариант на лунната диета започва 3 дни преди пълнолуние и свършва на третия ден от новолунието. Без ограничение през всички дни може да се пият прясно изцедени сокове от плодове (без банани и никакви нектари!) и зеленчуци, зелен чай, негазирана и неминерална вода.

- През първият ден е разрешено да се ядат само сурови и приготвени на пара зеленчуци – краставици, тиквички, маруля, зеле, домати и т.н.
- През втория ден може да се ядат само пресни ананаси (не от консерва.
- През целия трети ден може да се ядат само варени гъби.
- На четвъртия ден – пълнолуние – трябва само да се пият прясно изцедени сокове от плодове (без банани и нектари!) и зеленчуци, зелен чай, негазирана и неминерална вода.
- През петия ден са разрешени за ядене само пресни ананаси.
- През последния шести ден трябва да се консумират само варени гъби.

Средното отслабване е 3 кг, максималното – 6 кг. Близки параметри по отношение намаляването на теглото има диета №8, която е научно...




 
изпишете търсеното на латиница
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.