zdrave.bg
Диета и отслабване
»лунна диета
лунна диетасреден брой ккалории за денонощие: 768
отслабване: до 3 кг за 6 дни


Лунната диета е периодична, т.е. нейната продължителност е фиксирана, но тя може да бъде повтаряна при настъпването на всяко пълнолуние. Идеолозите й не без основание твърдят, че да се гладува може да е полезно, но само ако това се прави в периодите, когато организмът максимално ефективно реагира на понижения прием на калории. Далеч повече оспорвано, а и отхвърляно от немалко специалисти е твърдението, че тези периоди трябва да се свържат с фазите на луната и най-вече с пълнолунието (диетата макар и малко засяга и новолунието).

Меню за 1 ден

В продължение на 24 часа след вечеря преди пълнолуние (следващата фаза е новолуние) се забранява всякаква храна. Може да се пият единствено прясно изцедени сокове от плодове (без банани и никакви нектари!) и зеленчуци, зелен чай, негазирана и неминерална вода. Средно за това денонощие може да се свалят 300 грама, а максимално при някои хора се стига до 1 кг.

Меню за 6 дни

Този вариант на лунната диета започва 3 дни преди пълнолуние и свършва на третия ден от новолунието. Без ограничение през всички дни може да се пият прясно изцедени сокове от плодове (без банани и никакви нектари!) и зеленчуци, зелен чай, негазирана и неминерална вода.

- През първият ден е разрешено да се ядат само сурови и приготвени на пара зеленчуци – краставици, тиквички, маруля, зеле, домати и т.н.
- През втория ден може да се ядат само пресни ананаси (не от консерва.
- През целия трети ден може да се ядат само варени гъби.
- На четвъртия ден – пълнолуние – трябва само да се пият прясно изцедени сокове от плодове (без банани и нектари!) и зеленчуци, зелен чай, негазирана и неминерална вода.
- През петия ден са разрешени за ядене само пресни ананаси.
- През последния шести ден трябва да се консумират само варени гъби.

Средното отслабване е 3 кг, максималното – 6 кг. Близки параметри по отношение намаляването на теглото има диета №8, която е научно...




 
изпишете търсеното на латиница
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.