zdrave.bg
Диета и отслабване
»френска диета
френска диетаАко някога сте се чудили как е възможно французите да ядат калорични продукти като сирене, масло, паста и вино и все пак се отличават със стройна фигура, то тази диета може да е обяснението.

Френската диета, наричана често още диетата на французойките се основава на принципа, че за да отслабне трайно, човек трябва да консумира само висококачествена храна, сервирана в малки порции. И да се наслаждава на всяка хапка!

Няма значение дали ядете шоколад или пиете шампанско - трябва да се храните/пиете бавно, да използвате всички свои сетива и да превръщате всяко хранене в блажено преживяване. По този начин ще се окаже, че и далеч по-малките, но вкусни порции храна са достатъчни.

Френската диета не ограничава приема на никакви храни, стига порциите да са малки. Тя не изисква дори да се броят калории и да се пропускат хранения.

Диетата е 3-месечен режим на хранене, създаден да нагоди тялото към здравословния начин на живот, като човек същевременно постигне оптимално тегло - чрез бавно и постепенно отслабване.

Много хора харесват тази диета, защото не включва активни тренировки. Но все пак тя препоръчва редовна физическа активност и много ходене пеш.

Какво може да се яде

Диетата стартира с двудневни пости с лучена супа, последвани от месо или риба, зеленчуци и парче плод. По време на началната фаза отслабващите трябва да дадат оценка на своя хранителен режим – като си водят дневник, който ще им помогне да разберат откъде идва прекомерния прием на калории.

След тази фаза френската диета препоръчва включването на малки здравословни подобрения към вашия режим на хранене като пиенето на повече вода през целия ден, за да бъдете винаги хидратирани и да прочистите тялото си от токсини.

Диетата на практика описва начина на живот на френцузойката, който води до перфектна фигура без ограничения или чувство за вина. Режимът предлага позитивен подход към отслабването, включващ и презираните от много диети храни като бял хляб, шоколад и вино. Отслабващите...
 
изпишете търсеното на латиница
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.