zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета на Джени Крейг
диета на Джени КрейгДиетата на Джени Крейг не е просто хранителен режим, а по-скоро - триетапен цялостен план за отслабване, който съдържа практически съвети за храната, ума и тялото.

През първия етап диетата обучава отслабващите да консумират храните, които им допадат, но в малки количества, поднесени често. През втория етап програмата съветва следващите я как да увеличават своите енергийни нива и да подобрят тонуса си чрез прости всекидневни занимания. Последната фаза се фокусира върху изграждането на динамично равновесие у отслабващите с цел дълготрайно запазване на оптималното тегло.

Какво може да се яде

Диетата на Джени Крейг е популярна сред американското население с предварително приготвени ястия като замразени храни за закуска, обяд, вечеря и дори замразени десерти. Техният хранителен състав е съобразен с утвърдените здравословни норми на хранене и с хранителната пирамида на САЩ, като се състои от приблизително 50-60% въглехидрати, 20-25% белтъчини/протеини и 20-25% мазнини.

Търсещите отслабване могат да допълват тези ястия с пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и нискомаслени млечни продукти. Като цяло бедните на нишесте зеленчуци могат да се консумират в неограничени количества.

В действителност никоя храна не е обявена за табу, стига да се консумира в умерени количества и да е част от балансиран режим на хранене в комбинация с редовна физическа дейност. От време на време в програмата са включени и дни за прегрешение, които позволяват на отслабващите да поглезят своя вкус.

Диетата на Джени Крейг има за цел да образова хората на това кои храни са богати на мазнини и калории и трябва да се ядат в ниски или умерени количества и кои могат да се консумират свободно почти по всяко време. Тя се опитва да научи отслабващите да разсъждават разумно и да осъзнават своите желания. Включените в режима менюта са съобразени спрямо целите, теглото на отслабващите и тяхната височина.

Как работи диетата

Програмата на Джени Крейг е динамична, като...
 
изпишете търсеното на латиница
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.