zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета на Джени Крейг
диета на Джени КрейгДиетата на Джени Крейг не е просто хранителен режим, а по-скоро - триетапен цялостен план за отслабване, който съдържа практически съвети за храната, ума и тялото.

През първия етап диетата обучава отслабващите да консумират храните, които им допадат, но в малки количества, поднесени често. През втория етап програмата съветва следващите я как да увеличават своите енергийни нива и да подобрят тонуса си чрез прости всекидневни занимания. Последната фаза се фокусира върху изграждането на динамично равновесие у отслабващите с цел дълготрайно запазване на оптималното тегло.

Какво може да се яде

Диетата на Джени Крейг е популярна сред американското население с предварително приготвени ястия като замразени храни за закуска, обяд, вечеря и дори замразени десерти. Техният хранителен състав е съобразен с утвърдените здравословни норми на хранене и с хранителната пирамида на САЩ, като се състои от приблизително 50-60% въглехидрати, 20-25% белтъчини/протеини и 20-25% мазнини.

Търсещите отслабване могат да допълват тези ястия с пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и нискомаслени млечни продукти. Като цяло бедните на нишесте зеленчуци могат да се консумират в неограничени количества.

В действителност никоя храна не е обявена за табу, стига да се консумира в умерени количества и да е част от балансиран режим на хранене в комбинация с редовна физическа дейност. От време на време в програмата са включени и дни за прегрешение, които позволяват на отслабващите да поглезят своя вкус.

Диетата на Джени Крейг има за цел да образова хората на това кои храни са богати на мазнини и калории и трябва да се ядат в ниски или умерени количества и кои могат да се консумират свободно почти по всяко време. Тя се опитва да научи отслабващите да разсъждават разумно и да осъзнават своите желания. Включените в режима менюта са съобразени спрямо целите, теглото на отслабващите и тяхната височина.

Как работи диетата

Програмата на Джени Крейг е динамична, като...
 
изпишете търсеното на латиница
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.