zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета на Джени Крейг
диета на Джени КрейгДиетата на Джени Крейг не е просто хранителен режим, а по-скоро - триетапен цялостен план за отслабване, който съдържа практически съвети за храната, ума и тялото.

През първия етап диетата обучава отслабващите да консумират храните, които им допадат, но в малки количества, поднесени често. През втория етап програмата съветва следващите я как да увеличават своите енергийни нива и да подобрят тонуса си чрез прости всекидневни занимания. Последната фаза се фокусира върху изграждането на динамично равновесие у отслабващите с цел дълготрайно запазване на оптималното тегло.

Какво може да се яде

Диетата на Джени Крейг е популярна сред американското население с предварително приготвени ястия като замразени храни за закуска, обяд, вечеря и дори замразени десерти. Техният хранителен състав е съобразен с утвърдените здравословни норми на хранене и с хранителната пирамида на САЩ, като се състои от приблизително 50-60% въглехидрати, 20-25% белтъчини/протеини и 20-25% мазнини.

Търсещите отслабване могат да допълват тези ястия с пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и нискомаслени млечни продукти. Като цяло бедните на нишесте зеленчуци могат да се консумират в неограничени количества.

В действителност никоя храна не е обявена за табу, стига да се консумира в умерени количества и да е част от балансиран режим на хранене в комбинация с редовна физическа дейност. От време на време в програмата са включени и дни за прегрешение, които позволяват на отслабващите да поглезят своя вкус.

Диетата на Джени Крейг има за цел да образова хората на това кои храни са богати на мазнини и калории и трябва да се ядат в ниски или умерени количества и кои могат да се консумират свободно почти по всяко време. Тя се опитва да научи отслабващите да разсъждават разумно и да осъзнават своите желания. Включените в режима менюта са съобразени спрямо целите, теглото на отслабващите и тяхната височина.

Как работи диетата

Програмата на Джени Крейг е динамична, като...




 
изпишете търсеното на латиница
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.