zdrave.bg
Алтернативна медицина
»масаж
масажЩом стане въпрос за масаж, първото нещо, което изниква в съзнанието на човек, са луксозните спа услуги и скъпите хотели в планините и по морето. Всъщност в практиката масажите, когато се комбинират с традиционни медицински методи на лечение, се използват за намаляване на стреса и в лечението на различни здравословни състояния.

По време на масажа физиотерапевтът манипулира меките тъкани на тялото – мускули, кожа и сухожилия, използвайки пръсти, ръце и юмруци. Има различни техники на масаж, които съответно се извършват с различни похвати.

Масажът със сигурност ще ви накара да се чувствате по-отпочинали, но вероятността да излекува всяка болка е минимален. Освен това, ако се практикува погрешно, той може да ви нарани. Научете повече за лечебните масажи преди да пробвате, за да се уверите, че сте в безопасност и че това ще ви достави удоволствие.

Масажът може да облекчи напрежението в мускулите и затова се практикува от повечето хора като метод за постигане на максимален отдих и почивка или за намаляване на мускулната скованост. Освен той има свойството да освобождава естествени болкоуспокояващи невротрансмитери в тялото и да стимулира имунната система.

Приложение

Масажът е чудесен избор на алтернативна терапия. Почти всеки се чувства по-добре след масаж. Лечебните масажни процедури са се утвърдили като част от цялостния подход за облекчаване на болката и схващанията и за намаляване на стреса. Съществуват много видове масажи, така че всеки може да изпробва и да намери най-подходящия за себе си. В случай, че направите това, ще видите колко бързо масажът ще заеме значимо място в седмичния ви график.

Какво сочат проучванията

- Страх, безпокойство: Масажът намалява безпричинното безпокойство и страх при депресирани деца и жени с анорексия, показва скорошно проучване. Той намалява също стреса и абстинентния синдром при дългогодишни тютюнопушачи.

- Лечение на рак: Хората със злокачествени заболявания, които са получавали редовно...следва: медитация

 
изпишете търсеното на латиница
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.