zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Народна медицина: чесънът лекува хемороидитеНародна медицина: чесънът лекува хемороидите

Човекът на 21 век страда от хемороиди и това е факт.

здраве.bg

Без съмнение, едно от заболяванията, които се характеризират с все по-широко разпространение са хемороидите, като в развитите страни броят на страдащите от тях е по-висок. Това увеличаване на случаите на хемороиди се дължи на заседналия начин на живот, на влошените хранителни навици, на проблемите в околната среда.

На практика хемороидите се появяват, когато настъпи разширение на вените, намиращи се в долната половина на дебелото черво и ануса. Тъй като това заболяване не е от вчера, народната медицина е установила доста практики за ефикасно и дълготрайно лечение.

Едни от най-често препоръчваните рецепти за лечение на хемороиди в домашни условия се основават на употребата на чесън под различни практики. Методът за премахване на хемороидите с чесън, който се радва на най-голяма популярност, препоръчва терапия със сок от чесън.

Процедурата се прилага, като две скилидки чесън се счукват внимателно, така че сокът им да не изтече встрани, след което се прецеждат през марля или тензух. Към отделилия се сок се добавя една кафена лъжичка сол. Сместа се оставя да престои няколко часа в хладилник, след което се нанася върху самите хемороиди. Обработените участъци от тялото се „запечатват” със свинска мас, за да може сокът да подейства.
За да доведе процедурата до търсения ефект – премахването на хемороидите, тя трябва да се изпълнява всяка вечер.

Ако хемороидите обаче са кървящи, не бива да се прибягва до приложението й. В подобни случаи народната медицина препоръчва да се провежда терапия, при която вечер преди лягане в ректума се поставя цяла скилидка чесън, която предварително е внимателно обелена - така че да не се нарани повърхността.

Тази рецепта предвижда лечението да продължи минимум месец, за да има ефект от него. За съжаление втората предложена рецепта за лечение не гарантира, че хемороидите няма да се появят отново.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.