zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

„Защити сърцето си!“ - кампания за борба с диабета и сърдечносъдовия риск



 „Защити сърцето си!“ - кампания за борба с диабета и сърдечносъдовия риск

Boehringer Ingelheim стартира кампания - 14-дневно предизвикателство по повод Световния ден за борбата с диабета 14-ти ноември и цели повишаване на вниманието към сърдечносъдовия риск при захарен диабет тип 2
.

13 ноември 2020, здраве.bg

Сърдечносъдовите заболявания са основни и сериозни усложнения на захарен диабет тип 2.(1) Добрата новина е, че има начин да намалим риска.(1) Именно това е в основата на 14-дневното предизвикателство „Защити сърцето си!“ с инициатор фармацевтична компания Boehringer Ingelheim, което цели да повиши осведомеността за връзката между диабета и сърдечносъдовите заболявания и да привлече вниманието на обществото върху начините за намаляване на този риск. Boehringer Ingelheim е компания с традиции в лечението на захарен диабет тип 2 и е ангажирана в подобряването на живота на хората, засегнати от болестта.

Кампанията стартира на 14-ти ноември – Световният ден за борба с диабета и насърчава хората да обърнат по-специално внимание на здравето си, като в следващите 14 дни започнат да правят малки стъпки към по-голяма промяна в начина си на живот. Предизвикателството включва различно действие всеки ден, защото контролът на диабет тип 2 и превенцията на сърдечносъдовите заболявания са свързани с предприемането на постоянни положителни избори за промяна на негативните навици в нашето ежедневие.

Захарният диабет е хронично заболяване, широко разпространено по целия свят и с непрекъснато нарастваща честота в последните десетилетия. Той се асоциира с висока заболеваемост и смъртност и е едно от заболяванията с най-голямо обществено значение. В световен мащаб, през 2019 г., има над 463 млн. хора със захарен диабет. Очаква се до 2045 г. те да достигнат 700 милиона. На всеки 10 секунди трима души се разболяват от диабет, а един умира от усложненията му. Близо половината от хората с диабет не са диагностицирани. Диабет тип 2 съставлява 90% от случаите на захарен диабет. Половината от пациентите с диабет умират на възраст близка до 60 години.(1)

Сърдечносъдовите заболявания са сериозно усложнение на диабета и могат да доведат до инфаркт или инсулт.(2) Хората с диабет тип 2 са с два до четири пъти по-висок риск да развият сърдечносъдови заболявания, отколкото хората без диабет.(3-6)...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    заболявания    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.