zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексът – 7 беди, 1 отговор



Сексът – 7 беди, 1 отговор

Сексът носи не само удоволствие, но и полза.

здраве.bg

Мнозина знаят, че по време на оргазъм се засилва производството на “хормона на щастието” – ендорфин и серотонин - хормонът, който спомага за борбата със стреса.
По този начин сексът се превръща в едно от добрите “лекарства” за много и различни проблеми. Например за …

…съня. Сексът подобрява съня. Изследвания показват, че хората, страдащи от нарушения в съня, имат нередовен или непълноценен сексуален живот. Производството на ендорфин не само дава на човека усещането за радост, но и му позволява да се отпусне напълно и да заспи.

Добрият секс повишава и работоспособността на човека. Получените хормони поддържат тонуса. Ендорфинът успокоява и способства за съсредоточаването, а серотонинът заставя мозъка да работи в засилен режим. Всичко това съчетано с добър сън увеличава производителността.

Сексът укрепва костите и мускулите за сметка на повишеното ниво на тестостерон, а това нормализира работата на сърцето. Увеличеният приток на кръв по време на половия акт укрепва и кръвоносните съдове. А засиленото производство на естрогени е прекрасно средство за профилактика на сърдечно-съдови заболявания при жените.

По време на сексуалния контакт се изработва още един хормон – окситоцин, който способства за премахването на спазмите и главоболието.

В студеното време сексът помага, като засилва имунитета и така предпазва от настинките. Серотонинът укрепва имунната система, повишавайки производството на клетките-защитници. Той се проявява и като антидепресант, т.е. спасява от есенното мрачно настроение.

По време на половия акт, в резултат на засиленото кръвообращение и учестеното дишане, кръвта се насища с кислород. По този начин тя ”прочиства” всички органи и чрез потта способства за извеждането на шлаката.

Жените, които постоянно се стараят да отслабнат и се измъчват със строги диети, всъщност трябва да правят по-често секс. По време на него се изгарят около 200 калории, а освен това редовният секс поддържа...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.