zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексът – 7 беди, 1 отговорСексът – 7 беди, 1 отговор

Сексът носи не само удоволствие, но и полза.

здраве.bg

Мнозина знаят, че по време на оргазъм се засилва производството на “хормона на щастието” – ендорфин и серотонин - хормонът, който спомага за борбата със стреса.
По този начин сексът се превръща в едно от добрите “лекарства” за много и различни проблеми. Например за …

…съня. Сексът подобрява съня. Изследвания показват, че хората, страдащи от нарушения в съня, имат нередовен или непълноценен сексуален живот. Производството на ендорфин не само дава на човека усещането за радост, но и му позволява да се отпусне напълно и да заспи.

Добрият секс повишава и работоспособността на човека. Получените хормони поддържат тонуса. Ендорфинът успокоява и способства за съсредоточаването, а серотонинът заставя мозъка да работи в засилен режим. Всичко това съчетано с добър сън увеличава производителността.

Сексът укрепва костите и мускулите за сметка на повишеното ниво на тестостерон, а това нормализира работата на сърцето. Увеличеният приток на кръв по време на половия акт укрепва и кръвоносните съдове. А засиленото производство на естрогени е прекрасно средство за профилактика на сърдечно-съдови заболявания при жените.

По време на сексуалния контакт се изработва още един хормон – окситоцин, който способства за премахването на спазмите и главоболието.

В студеното време сексът помага, като засилва имунитета и така предпазва от настинките. Серотонинът укрепва имунната система, повишавайки производството на клетките-защитници. Той се проявява и като антидепресант, т.е. спасява от есенното мрачно настроение.

По време на половия акт, в резултат на засиленото кръвообращение и учестеното дишане, кръвта се насища с кислород. По този начин тя ”прочиства” всички органи и чрез потта способства за извеждането на шлаката.

Жените, които постоянно се стараят да отслабнат и се измъчват със строги диети, всъщност трябва да правят по-често секс. По време на него се изгарят около 200 калории, а освен това редовният секс поддържа...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 

more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.