zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета на Дюкан
диета на Дюкан... маса – заедно с целената загуба на мазнини и течности. А мускулната маса е все по-трудно да бъде възстановена с напредване на възрастта.

Запекът, лошият дъх, сухата уста и постоянната умора следва да се възприемат като предупредителен знак, че организмът не понася добре налаганите му ограничения и има нужда от повече енергия – най-вече благодарение на здравословни въглехидрати.

От психична гледна точка специалистите атакуват диетата на Дюкан, защото според тях първо правило на успешното (т.е. и трайно) отслабване трябва да бъде човек да се чувства добре.

Място за размисъл

Няма съмнение, че силно рестриктивната диета на Дюкан ще доведе до намаляване на теглото. Но елиминирането на здравословни хранителни групи и нередките странични ефекти правят този диетата неподходяща най-малкото в дългосрочен план.

Протеините безспорно са важна част от здравословното хранене, но не и изолирани. Истински полезният за здравето режим следва да включва всички хранителни групи – зеленчуци, плодове, пълнозърнести и нискомаслени млечни продукти, полезни мазнини заедно с промотираните от диетата на Дюкан крехки протеини.

Може би ще е добър избор преди да прибегнете до такава рестриктивна диета, да пробвате друга – включваща контрол върху количеството приемани калории, но и храни от всички групи. Такъв хранителен режим е здравословен и в дългосрочен план.

източник: dieti.info
 
изпишете търсеното на латиница
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.