zdrave.bg
Диета и отслабване
»почистваща диета
почистваща диета... правила на почистващата диета могат да се нарушават само веднъж седмично за едно хранене. Тогава може да си позволите парче черен шоколад или чаша червено вино. Диетата препоръчва приготвянето на ястията да става у дома.

Как работи почистващата диета

Основните й изисквания са спазването на строг хранителен режим и редовното спортуване. Подобно на повечето успешни диети за отслабване и тази препоръчва консумацията на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци в комбинация с крехки протеини и здравословни мазнини.

Започването на деня с обилна закуска и консумацията на богати на фибри въглехидрати, пълноценни белтъчини и здравословни мазнини през целия ден, в комбинация със силови тренировки ускорява метаболизма и увеличава изхвърлянето на токсините от тялото.

Редовната физическа активност е важна част от почистващата диета. Това включва тренировки със свободни тежести поне 3 пъти седмично за най-малко 30 минути.

Какво смятат експертите

Основните принципи и препоръчаните рецепти могат да бъдат от полза на отслабващия, единодушна е по-голямата част от диетолозите. Въпреки това безусловното им спазване е трудно постижимо и невинаги здравословно.

Освен това проучванията показват, че малките количества алкохол могат да бъдат полезни за сърцето, а малките количества наситени мазнини са нормална, неизбежна и безвредна съставка на всеки здравословен режим на хранене.

Място за размисъл

Въпреки съветите за здравословно хранене и редовно спортуване, почистващата диета е диета на крайностите. Тя е така структурирана и дотолкова нереалистична, че за почти всички е трудно да я спазват дълго време.

Най-добрата част от диетата е изграждането на мотивация за отслабване и богатите на хранителни вещества рецепти, които насърчават приготвянето на здравословни ястия.

източник: dieti.info




 
изпишете търсеното на латиница
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.