zdrave.bg
Бременност
»Седмици 35-40
Седмици 35-40... около 54 см, но то тежи вече около 3,4 килограма. Момчетата обикновено са малко по-големи от момичетата. Рефлексите на бебето вече са координирани - бебето е способно да затваря очи, да върти главата си, да хваща леко и да отговаря на звуци, светлина и докосване. По-голямата част от космите по тялото му окапват, но някои от тях могат да останат и след раждането - например тези по раменете, по гънките на кожата и по задната част на ушните миди.

За бъдещите майки: Раждането наближава, но не се притеснявайте, ако терминът ви премине - само 5% от бебетата са родени точно на определената като термин дата. Сигурно ще ви е трудно да се наспивате, защото не можете да намерите удобна поза. Опитайте се да почивате възможно най-много, с крака, повдигнати над нивото на тялото.

Препоръки за седмицата: Ако смятате, че изпитвате предродилни контракции, не яжте нищо - в противен случай ще започне да ви се гади.

Какво се случва във вас?

Вашето бебе продължава да расте и да се развива: белите му дробове са почти напълно развити. Рефлексите му са координирани, т.е. то е напълно способно да затваря очи, да върти глава, да хваща нежно и да отговаря на звуци, светлина и докосване.

Вие следва все още трябва да чувствате движенията му всеки ден. Позицията на бебето в матката се променя - за да може да се подготви за акта на раждане. То се разполага по-надолу в таза и обикновено главата му е насочена точно срещу родилния канал.

До края на този месец теглото на вашето бебе е нормално да варира около 3,2 кг, а неговата дължина – около 50 см.





 
изпишете търсеното на латиница
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.