zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

26 начина, по които домашните любимци ни правят по-здрави



26 начина, по които домашните любимци ни правят по-здрави

здраве.bg

... имат нужда да си играят, а играта с тях е отличен начин да се освободи излишната енергия. Това означава, че за детето ще е по-лесно да заспива вечер. И тъй като връзката между любимеца и детето е безусловна любов, домашните любимци помагат на децата с разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност да се учат на самоуважение.

Аутизъм: обръщане към сетивата

Сензорните проблеми са често срещани сред децата с аутизъм. Т.нар. дейности за сензорна интеграция са предназначени да помагат на децата да се приспособят - например към начина, по който нещо се усеща с кожата. Или как реагират на определени миризми и звуци. Кучетата и конете особено често са включвани в такива дейности. Децата по естествен начин се успокояват, когато са в досег с животни. А животните лесно задържат вниманието на децата с аутизъм.

Искате по-здрави кости? Разходете кучето си

Здравите кости са най-добрата защита срещу остеопороза и болезнени счупвания. Разхождането на кучето помага. Това е и упражнение за поддържане на килограмите в норма, което укрепва костите и мускулите. Също така това позволява да прекарвате малко време на слънце, т.е. да си набавяте витамин D. Ако вече страдате от остеопороза, се подсигурете, че сте взели мерки да намалите риска от падане - използвайте по-къса каишка, която няма да се заплете. И не разхождайте куче, което може да скочи върху вас и да ви накара да изгубите равновесие.

Разтягайте се с котката

Ако имате артрит, знаете колко е важно е движението. Затова лекарите съветват собствениците на котки да следват примера на своите любимци. Гледайте колко пъти се разтяга котката ви всеки ден и, когато го прави, го правете и вие. Ако е възможно, лягайте на пода и правете същите движения. Ако не можете да легнете на пода, седнете на стол и разтягайте поне горната част на тялото си.

Справяне с артрита - заедно

Ако кучето ви има артрит, можете да използвате усилията да се справите с неговия проблем, за да си помогнете да...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.