zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

26 начина, по които домашните любимци ни правят по-здрави



26 начина, по които домашните любимци ни правят по-здрави

здраве.bg

... да се справите и със своя. Когато насрочвате час при ветеринаря, се обаждайте и си записвайте час и при своя лекар. Редовните упражнения са важни и за двама ви, затова и се разхождайте заедно. Дръжте лекарствата си на същото място, където държите тези на кучето. Така ще се подсещате да ги вземате, когато му давате неговите.

Ездата като средство за възстановяване от удар

Някои възстановяващи програми за пациенти, претърпели удар, използват ездата за улесняване на възстановяването. Хората яздят с някой, който води коня. Ездата осигурява усилия за разтягане, което е от особена полза, ако едната страна на тялото е отслабнала. Това помага на човек и да възстанови чувството си за баланс.

Успокояване на ревматоидния артрит

Хората с такова заболяване извличат полза от разходките и играта с домашния си любимец. Животните отвличат вниманието, което помага да спрете с непрестанните мисли за заболяването си. Но може би най-добрата помощ идва от тези кучета и котки, които са много чувствителни към хората, които не се чувстват добре. Понякога дори самото присъствие на животното носи облекчение.

Облекчаваща топлина

Една порода мексикански безкосмести кучета - ксоло, е известна с това, че произвежда с тялото си силна топлина. В Мексико и САЩ има специалисти, които тренират тези кучета да помагат на хора с фибромиалгия и други форми на хронична болка, реагиращи добре на топлина. Хората изпитват облекчение дори само да докоснат болящите ги крайници до тялото на кучето или да легнат до него.

Кучета, помагащи при епилепсия

Има специални кучета, които са обучени да живеят и помагат на хора с епилепсия. Някои са тренирани да лаят и дават сигнал за тревога на родителите, когато детето получи пристъп в друга стая или някъде навън. Други лежат до човека, който имат пристъп - за да предотвратят нараняване. А трети са обучени да предупреждават още преди пристъпа да е факт - това дава на човека време да легне или да се премести от опасно място...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.