zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

26 начина, по които домашните любимци ни правят по-здрави



26 начина, по които домашните любимци ни правят по-здрави

здраве.bg

... Някои кучета могат да дават сигнал на собствениците си за опасния спад преди наистина да се е случил, защото този вид реагира на химичните промени в тялото, които изпускат миризма. Сигналът за тревога дава време на собственика да вземе мерки и да хапне нещо, за да избегне критичния момент. Едно на всеки три кучета, живеещи с хора с диабет, има тази способност. Има дори организации, които тренират повече кучета, за да помагат на диабетиците.

Терапевтични консултации

Някои лекари и психолози използват и домашните любимци в процеса на терапия. Например присъствието на куче в офиса може да помогне на някои хора да се чувстват по-спокойни. Но това далеч не е всичко. Един коментар към или за кучето може да разкрие какво наистина е в главата на клиента. Терапевт разказва случай за двойка, която започнала да се кара в кабинета. Кучето, което обикновено просто спяло по време на сесията, станало и поискало да излезе. Терапевтът използвал това, за да помогне на двойката да разбере как техните спорове се отразяват на околните и особено на децата им.

Партньори за по-добро наблюдение над рака

И кучетата, и котките също могат да боледуват от рак. Постиженията на медицината в борбата с рака при човека е от полза и за борбата с раковите заболявания при животните. Но все повече е вярно и обратното. Кучетата и котките развиват същите видове рак като хората. Например изследвания върху рака на простатата при кучета са довели до по-доброто разбиране на начините на възникване на този вид рак при хората. А предпазването от рак при животните може да доведе до нови стратегии за предпазване и за собствениците им.

Преодоляване на ограниченията при разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност

Децата с разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) могат да извлекат полза от гледането на домашен любимец. Поемането на задълженията около грижите за животното помага на детето да се научи да планира и да бъде отговорно. Домашните любимци...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.