zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Секс = оргазъм!?



Секс = оргазъм!?

Сексуалната дисфункция е колкото мъжки, толкова и женски проблем.

здраве.bg

... повече от преди”, смята Лора Берман.

Оргазъм:

ТЯ: Женският оргазъм може да бъде отчайващо непостижим. Докато около 85-90% от жените са способни да получат оргазъм, според д-р Бевърли Уипъл, вицепрезидент на Световната асоциация по сексология, само 1/3 в действителност стигат до него по време на полов акт. Тук има нещо, което трябва да се запомни и то е, че оргазмът никога не трябва да бъде целта.

“В ориентираните изключително към получаване на оргазъм контакти, всяко стъпка води до финалната цел с голямо “О” – оргазъм”, казва Уипъл. “Хората, които непременно искат да постигнат целта “О”, се чувстват неудовлетворени, ако това не се случи. За хората, които са ориентирани просто към изживяване на удоволствие от близостта, всяко действие може да бъде цел само по себе си – тоест, не е необходимо една стъпка да води непременно до друга. Понякога се чувстваме удовлетворени, ако просто се държим за ръце или се гушкаме в патньора си. Би имало много повече удоволствие в този свят, ако хората поставят фокуса върху самия процес, не върху целта”.

Уипъл подчертава също, че психологическите последици от незадоволителен сексуален контакт, обикновено не се изживяват само от единия партньор, а измъчват и двамата партньори. “Ако един от двамата във връзката е ориентиран към постигане на целта “О”, а другият иска просто удоволствие и ако никой от двамата не е наясно със собствената си ориентация, естествено не обсъждат въпроса”, казва Уипъл. Тя смата, че много проблеми в отношенията могат да бъдат решени, ако партньорите си дадат сметка за това как гледат на секса и го споделят с партньора си.

Видове оргазъм при жената

Клиторен оргазъм

Най-обичаен, този оргазъм се получава от непосредствено стимулиране на клитора и тъканта около него. Това, което много хора не осъзнават е, че по-голямата част от клитора всъщност е скрита в женското тяло.

Скоро австралийската уроложка Хелън О’Конъл, изследвайки трупове и 3-Д изображения, е открила, че...

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    секс и здраве    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.