zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Секс = оргазъм!?



Секс = оргазъм!?

Сексуалната дисфункция е колкото мъжки, толкова и женски проблем.

здраве.bg

... с този проблем е всъщност признаването му.

Каминетски обяснява, че проблемът зависи от взаимоотношенията и общуването: “Ако на жената и трябва един час, за да стигне до оргазъм, а мъжът може да задържи 40 минути, това е преждевременна еякулация за тази двойка”. На другата крайност, една минута е твърде кратко време за повечето двойки. “Не са много жените, които могат да получат оргазъм в рамките на минута.”

Каминетски също вижда основание в оценката на Уипъл за контактите, ориентирани към целта “О” срещу тези, ориентирани към насладата от самия акт. “Мъжете са много повече “целево” ориентирани – те виждат и тук задача, която искат да изпълнят успешно”, казва той. “Задачата често е да накарат партньорката си да получи оргазъм. Ако жената знае това, тя се чувства като лабораторна мишка, а това не е много секси-усещане. Ето защо жените имитират оргазъм, а това е знак, че липсва общуване във връзката.”

Преждевременна еякулация

Рядко психологически проблем, преждевременната еякулация може да бъде причинена от превъзбуда, от позата по време на акта или от честотата на сексуалните контакти. “Корените на проблема водят до начина, по който мъжете се учат да “свършват”, което обикновено е чрез мастурбация”, казва Каминетски. “Много от младите момчета мастурбират набързо, тъй като се притесняват да не ги хванат. Това се превръща в тренирано поведение.”

За справяне с преждевременната еякулация, специалистите препоръчват смяна на позите, дълбоко дишане, насочване на мисълта към друго или просто да спрете за момент. Каминетски предлага още две техники за забавяне на оргазма при мъжа:

- Направете това преди да стигнете точката на неизбежна еякулация, когато тя вече не може да бъде спряна. Повечетомъже я разпознават като чувство на дълбока топлина или удоволствие: стиснете главичката на пениса за около 4 секунди или докато усещането затихне и тогава започнете отново.

- По време на акта е по-добре мъжът да притиска таза си към този на жената и да поклаща...

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    секс и здраве    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.