zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Секс = оргазъм!?



Секс = оргазъм!?

Сексуалната дисфункция е колкото мъжки, толкова и женски проблем.

здраве.bg

... , че клиторът е свързан с вътрешно “хълмче” от тъкан, която еректира до размера на първата става на палеца на ръката. Тази тъкан има две “бедра”, които се удължават с още 11 сантиметра. В допълнение, две сферични разширения на клитора, също образувани от еректилна тъкан, излизат точно от външната страна до вагината.

Откритията на О’Конъл, публикувани в Journal of Urology показват, че тази еректилна тъкан, плюс заобикалящата я мускулна тъкан, допринасят за мускулните спазми при оргазъм. С толкова много тъкан, участваща в клиторния оргазъм, не е изненадващо, че той се получава най-лесно.

Вагинален оргазъм

Той се получава при стимулиране на G-точката или при натиск върху цервикса (входа за матката) и/или върху предната вагинална стена. Разположена на средата между лонната кост (костта на пубиса) и цервикса, чувствителната G-точка – наречена така по името на откривателя си, германския лекар Ernest Grafenberg – представлява маса от подобна на гъба тъкан, която набъбва при стимулиране. Тъй като е трудно да бъде локализирана, експертите са разработили няколко насочващи техники:

- Като лежи по гръб, жената повдига таза си нагоре, така че вулвата (външните полови органи) да се притиска хоризонтално към лонната кост на партньора. Според сестрите Берман тази поза позволява на пениса да направи контакт с G-точката, като същевременно се стимулира и клитора. Поставянето на възглавница под таза позволява той да застане по-лесно под правилния ъгъл.

- Уипъл предлага поставянето на два пръста вътре във вагината, които се движат по предната вагинална стена, където е разположена G-точката.

Комбиниран оргазъм

Този вид оргазъм може да бъде постигнат с комбиниране на двата описани по-горе.

Нейните ползи от оргазма:

- Облекчава болката: Оргазмът помага за облекчаване на спазмите при менструация. В допълнение, проучванията показват, че прага на усещане на болка се увеличава значително по време на оргазъм.

- Подбрява настроението: Според изследователи...

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    секс и здраве    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.