zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

20 храни срещу стареенето



20 храни срещу стареенето

Боровинките са богати на витамини, минерали и фибри.

Антиейджинг диетата всъщност не е трудно постижима.

здраве.bg

... , което добавяме в него – сметана и захар. Според някои данни хората, които пият по 2-3 чашки кафе на ден, са с по-нисък риск от сърдечно заболяване. Нужна ви е друга причина, за да се насладите на чаша кафе? Добре – кафето също понижава риска от диабет тип 2 и болестта на Паркинсон.

Барамунди

Какво? Тази екзотична и рядко срещана в менютата на ресторантите риба заслужено привлича вниманието. Освен това е и много полезна. Съдържа само половината калории от тези в сьомгата, но същото количество омега-3 мастни киселини. Барамунди е питателна и полезна храна, която можем да намерим в някои супермаркети дори и у нас.

Овес

Повечето хора днес не ядат достатъчно фибри. Овесът е лесен начин да си набавяме достатъчно от тях. Тъй като фибрите също така ни помагат да се заситим, те помагат да понижим риска от напълняване на средна възраст, ако ги комбинираме с други разумни храни.

Червено вино

Не това не е грешка – червеното вино съдържа мощен антиоксидант, наречен ресвератрол. Различни изследвания предполагат, че високите количества ресвератрол могат да ограничат клетъчната смърт в сърцето и мозъка. Това обаче не е причина да препиваме. Жените трябва да консумират до една чаша червено вино на ден, а мъжете – до две.

Спанак

Този зелен листен зеленчук е истинска хранителна електроцентрала – а и е толкова лесно да го прибавим към ястията като бъркани яйца, паста, салата или дори зеленчуков шейк. Спанакът е богат на лутеин, който доказано притежава анти-ейджинг свойства.

Царевица

Кой да предположи, че царевицата ни дава нещо повече от хубав вкус? Едно изследване на университета в Мериленд е открило, че компонент, съдържащ се най-много в царевичните фибри...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.