zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 натурални лека срещу настинка, одобрени и от лекарите



10 натурални лека срещу настинка, одобрени и от лекарите

Природата ни е осигурила много средства да се противопоставим на простудата без да прибягваме до химия.

здраве.bg

... инфекции на горните дихателни пътища тези, които са приемали мед, са имали до 40% подобряване на симптомите на кашлица и неспокоен сън в сравнение с останалите.

Медът действа особено добре при кашлица и помага да се елиминират вторичните бактериални инфекции, които могат да възникнат заедно с настинките и грипа.

Как да го използваме? Добавете 2 чаени лъжички мед в чаша с топла вода или зелен чай. Малко лимон в напитката ще ви набави и витамин С. Но не давайте мед на бебетата и много малките деца – той може да съдържа спори, а имунната система на децата не е достатъчно силна, за да се справи с тях.

5. Пилешка супа

Как действа? Това е супата, по начина, по който баба ви я е готвила – бульон, пиле, моркови и лук. Всяка от съставките има свой принос за лекуване на грип и настинка. А комбинацията от бульон, пиле и зеленчуци укрепва имунната система.

Ефективността на пилешката супа не е просто мит. Според данните, и пилешкото месо, и зеленчуците спират възпаленията в бронхите, които причиняват кашлицата и натрупването на слуз. Тя също така съдържа аминокиселина, която действа идентично с лекарството ацетилцистеин, което се използва за лекуване на бронхит и други заболявания на белите дробове.

Яжте супата топла - изследване от 2008 г. показва, че при настинка или грип топлите напитки са много по-ефективни в облекчаването на хремата, кашлицата, кихането, възпаленото гърло, треската и умората отколкото напитките със стайна температура.

Как да я използваме? Лесно е – яжте пилешка супа когато и колкото поискате, докато се почувствате по-добре.

6. Джинджифилов чай

Как действа? Коренът на джинджифила съдържа съставки, наречени джинджероли, които атакуват болката, възпалението, бактериите и вирусите. Джинджифилът потиска възпалителните съединения. Доказано е, че най-голямо въздействие има върху облекчаването на стомашните болки и повръщането. Но, когато сте с грип или настинка, имате нужда от повече течности и джинджифиловият чай е чудесен...

 
 
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.