zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 натурални лека срещу настинка, одобрени и от лекарите



10 натурални лека срещу настинка, одобрени и от лекарите

Природата ни е осигурила много средства да се противопоставим на простудата без да прибягваме до химия.

здраве.bg

... излиза пара, и вдишвайте. За допълнителна полза лекарите препоръчват преди водата да започне да ври да добавите един необелен картоф. В кората на картофите се съдържат вещества, които втечняват секретите и помагат да освободите носа си от слузта.

Можете да включите и овлажнител в спалнята си - това ще ви помогне да спите по-добре. Или напълнете банята си с пара като оставите горещата вода да тече, седнете там и вдишвайте парата в продължение на 15 минути.

9. Евкалиптово масло

Как действа? То се произвежда от евкалиптовите дървета, характерни особено за Австралия. Ефикасността му е следствие на няколко съставки, една от които е цинеол, която се бори с вирусите, бактериите и гъбичките.

При 92% от хората със синузит – състояние на горните дихателни пътища, което причинява подуване и наднормена секреция, - които приемали 200 мг цинеол по 3 пъти дневно, се е забелязало значително подобрение при симптоми като главоболие, запушен нос и прекомерна секреция. Тези данни са от германско изследване, проведено през 2004 г.

В друго германско изследване от 2009 г. било установено, че евкалиптовото масло ограничава вирусните инфекции, причинители на настинки и грип, с до 96% като деактивира вирусните частици.

Как да го използваме? Напълнете голям съд с гореща вода, вдигаща пара, добавете 4-5 капки евкалиптово олио и дръжте главата си над него. Покрийте главата си с кърпа така, че парата да не излиза, и вдишвайте в продължение на 5 минути като от време на време добавяте още гореща вода, ако е необходимо, за да поддържате парата. Правете това два пъти дневно.

Тази процедура не се препоръчва за хора с проблеми или заболявания на черния дроб.

10. Осцилококцинум

Как действа? Това хомеопатично лекарство е създадено през ранните години на 19 век от френски физик и се е получавало от патешки черен дроб и сърце.
Обобщен преглед върху седем изследвания, проведен през 2009 г., сочи, че осцилококцинумът може да съкрати периода на грипа, особено ако започне...

 
 
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.