zdrave.bg
Алергии
»лечение и профилактика
лечение и профилактикаНяма нито един метод на лечение, които да гарантира 100% излекуване от алергия. Затова борбата с алергичните заболявания се състои или в потискане на самата реакция на имунитета или в неутрализацията на образуващите се при алергията вещества, които предизвикват възпалението.

При правилно лечение и спазване на методите на профилактика проявата на алергията може да се сведе до минимум.

За незабавното прекратяване на започналия алергичен пристъп съществуват много медикаменти – антихистаминови препарати. При тежка алергична реакция се прилагат хуманизирани анти-ИгЕ антитела.

Знаейки за своята предразположеност към алергия, всеки трябва да носи винаги със себе си лекарствата, назначени му от лекар-алерголог.

Най-ефективен метод на лечение на алергията е специфичната имунотерапия с алергени. В продължение на няколко седмици в организма се въвеждат все по-концентрирани разтвори на алергена, а това заставя тялото да произвежда алерген-специфични „блокиращи” антитела. Този процес е доста дълъг и може да продължи няколко години.

За по-нататъшното предотвратяване на алергичните пристъпи в зависимост от тяхната причина лекарят може да помогне при избора на подходяща индивидуална хипоалергенна диета с цел избягване на хранителните алергени. Той може да ви посъветва дори да си смените работата или да ви предложи други начини за избягване на срещите с опасния фактор.





 
изпишете търсеното на латиница
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.