zdrave.bg
Алергии
»как да се избягват алергените
как да се избягват алергенитеВсички дейности, насочени към отстраняването на контакта с алергените се наричат елиминационни.

Цветен прашец

Абсолютно невъзможно е предотвратяването на контакта с цветния прашец. Единственият вариант е почти неприложим - да заминете в друга климатична зона, където няма такива растения. Прашецът се намира във въздуха и човек е в контакт с него при всяко излизане на улицата, отваряне на прозорците или вратата.

Козина

Трудно може да се постигне и пълно изолиране от епидермалните алергени (козината, пърхота и др.). Ако преместите животното в друга стая, неговите алергени ще се пренасят по въздуха. Ако вашето куче или котка живеят на улицата, неговата козина ще полепва по дрехите ви. Дори да отдалечите домашния си любимец, неговите алергени ще присъстват “невидимо” в дома ви в продължение на няколко месеца.

Прах

Може да вземете различни мерки за намаляване на домашния плах: да отстраните килимите, китениците и т.н., да се опитате да намалите влажността в дома си - например редовно проветрявайки стаите или да използвате климатик. Голямо внимание следва да се отделя и на леглото и спалното бельо.




следва: що е то

 
изпишете търсеното на латиница
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.