zdrave.bg
Алергии
»що е то
що е тоТерминът алергия е въведен за първи път от австрийския педиатър К. Пирке през 1906 г. Той произлиза от двете гръцки думи: allos - друг и ergon - действам.

За алергия се говори, когато имунната система встъпва в действие и организмът й отговаря с бурна реакция и преувеличена защита към веществата, които сами по себе си са напълно безопасни. Т.е. алергията е повишена чувствителност, променен отговор на човешкия организъм към въздействието на определени фактори – алергени.

Широката разпространеност на алергичните заболявания (сред над 20% от населението на планетата) показва, че алергията е глобален медицински проблем.

Алармираща е и тенденцията, че през последните 30 години с всяко десетилетие се удвоява броят на страдащите от алергично заболяване.




следва: причини

 
изпишете търсеното на латиница
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.