zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

30 тайни на дълголетието30 тайни на дълголетието

Сутрешен секс, чай, салса и...

здраве.bg

Както потвърждават учени от Университетската болница на Женева, ако човек не ползва асансьора и ескалаторите, а се качва по стълбите, това осезаемо коригира кръвното налягане, намалява мастните наслагвания и подобрява общото самочувствие.

Не е тайна че редовните физически упражнения (дори само за половин час на ден) помагат за предотвратяване на наднорменото тегло, сърдечно-съдовите заболявания, инсултите и дори рака. Освен това обаче има и доста други елементарни мерки, които можем да вземем, за да удължим живота си, твърди британския вестник “Сън” (The Sun).

1. Правете редовно секс! Активният полов акт помага да се понижи нивото на холестерол и да се ускори кръвообръщението. Освен това, по време на секс, тялото произвежда повече от хормона на щастието ендорфин. Особено полезен е сексът сутрин, защото тогава нивото на кръвната захар е достатъчно ниско, за да може организмът по-лесно на преработва в енергия натрупаните по-рано калории.

2. Смейте се! Учените твърдят, че 15 минути смях дневно ще удължат живота с 8 години.

3. Яжте повече домати! Според най-новите изчисления всекидневната употреба на няколко домата, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания с 30%.

4. Четете вестника или книгата като прескачате! Поставяйки на мозъка нетривиални задачи, ще разберете, че от всяка ситуация има изход.

5. Включете в диетата си повече кореноплодни! Известно е, че природата е направи така, че витамините в тях не изчезват с времето, а се натрупват. Цвеклото например понижава холестерола и намалява риска от инсулт, морковите са полезни за зрението, а пащернакът понижава риска от остеохондроза.

6. Дарявайте кръв! Доказано е, че кръводарителите (особено това важи за мъжете) до 17 пъти по-рядко страдат от сърдечни заболявания.

7. Общувайте повече със семейството си! Според експерти от Университета “Харвард” близкото общуване с майката нормализира кръвното, а също така помага в борбата срещу злоупотребата с...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 

more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.