zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

30 тайни на дълголетието



30 тайни на дълголетието

Сутрешен секс, чай, салса и...

здраве.bg

... хората, които спят по 7 часа – не повече и не по-малко.

19. Отглеждайте си домашен любимец! Така ще намалите податливостта си на стреса, следователно ще можете да държите кръвното налягане в нормални граници.

20. Оставете цигарите! Ако имате нужда от още един мотив, това е най-честата причина за по-ранна смърт, която най-лесно можете да избегнете.

21. Живейте извън центъра на големия град! Доказано е, че тези, чийто дом е извън шума на оживените улици, гледат на живота по-позитивно.

22. Яжте шоколад! По данни на изследователи от “Харвард” хората, които ядат редовно тъмен шоколад, живеят по-дълго от любителите на бонбони. Полифенолите, които се съдържат в шоколада, препазват от сърдечни заболявания и рак.

23. Поглеждайте в тоалетната чиния! Преди да пуснете водата, обърнете внимание дали няма нещо необичайно. Наличието и на съвсем малки количества кръв е показател за евентуално наличие на рак на стомаха. Затова – ако откриете нещо, веднага се консултирайте с лекар.

24. Четете етикетите на храните! Колкото повече внимание им обръщате, толкова повече ще сте на ясно какво всъщност ядете и ще полагате повече грижи за здравословното си хранене.

25. Яжте повече чесън! Често го наричат супер-продукт, защото, влизайки в реакция с кръвните телца, алицинът, който се съдържа в него, разширява кръвоносните съдове и облекчава движението на кръвта.

26. Стойте на слънце, но без да прекалявате! 15 минути на ден са достатъчни за организма да произведе необходимото му количество витамин Д. Той понижава риска от диабет и помага срещу депресиите.

27. Пийте по чаша чай на ден! Независимо черен или зелен, съдържащите се в чая антиоксиданти затрудняват растежа на раковите клетки, подобряват здравето на зъбите, укрепват костите.

28. Обичайте себе си! Дори да ви се струва, че прекалявате, не търсете начин да намалите самочувствието си. Любимите занимания са също толкова полезни за здравето колкото...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.