zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Основните врагове на секса...



Да живееш с “половинка” е изкуство, което има психологическа и физиологична основа.

7 април 2006, здраве.bg

... , че всичко хубаво е отминало. Тези, които възприемат сексуалния живот като област от творчеството, които цял живот се учат и са в търсения на новото, обикновено не се оплакват от скука и апатия, от липса на стимули и желания.
В секса както и във всяка друга сфера от живота или се усъвършенствате и растете, или деградирате и се предавате. Повечето хора свързват тази теза само с професията си. На всеки е ясно, че ако искаш да си добър в своята работа, трябва постоянно да усвояваш нови неща, да се усъвършенстваш. Това обаче важи в същата степен и за отношенията с партньора. Всичко, което ни тревожи, можем спокойно да обсъдим, поправим, усъвършенстваме.
В англоезичния свят е много популярна поредицата от видеофилми с девиз: “Добрите любовници не се раждат, те се създават”. Те дори се разпространяват по пощата. И основният им “потребител” не са самоуверените младежи, а съпрузите със стаж, желаещи да усъвършенстват своя интимен живот. В този случай главното не е във филмите - важно е желанието да растеш и да се усъвършенстваш, да получаваш повече радости от живота и да подаряваш повече радости на любимия човек. Всичко друго може да се измисли, поръча по пощата или купи в аптеката.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    психология    секс и здраве    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.