zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Основните врагове на секса...



Да живееш с “половинка” е изкуство, което има психологическа и физиологична основа.

7 април 2006, здраве.bg

Сексът има два основни врага - лошото здраве и лошите отношения с партньора. Различните ръководства за подобряване на сексуалния живот като правило отделят твърде малко внимание на тези аспекти. Да изградиш и поддържаш хармоничен съюз е почти равно на изкуство, на което човек може да се научи, също както и на изкуството да пази здравето си.

Основните врагове на сексуалното здраве
По правило това са факторите, които подкопават здравето като цяло и ни състаряват преждевременно:
• Пушенето, дори пасивното т.е. вдишването на чуждия цигарен дим, е по-опасно от умерената употреба на алкохол.
• Затлъстяването и свързаните с него нарушения на здравето са честа причина за сексуалните дисфункции, особено при мъжете. При жените подобни проблеми се срещат както при много пълните, така и при много слабите. В по-млада възраст естествената хиперсексуалност превишава този недостатък, но по-късно желанието и възможностите намаляват поради неправилното хранене. Повечето хора считат този спад за естествено явление и намират друго обяснение като нерядко обвиняват партньора си за възникналите проблеми.
• Хроничната умора и стресът са едва ли не най-разрушителните фактори на семейната хармония. Това се усеща особено от хората, чиято работа е особено напрегната. Мъжете в най-активната си възраст, дори без да имат проблеми с храненето и витаминния баланс в организма, често страдат от пълна сексуална апатия поради постоянния стрес и преумората.
• Съществуват и много сексуални проблеми, за които намесата на специалист е почти 100% наложителна. Едни от най-разпространените сексуални проблеми при жените: вторичната, т.е. възникваща на по-късен етап, липса на оргазъм, вагинизмът и диспаренията (спазми и болезнени усещения по време на полов акт) могат да се коригират в 90% от случаите.
• При мъжете преждевременната еякулация се лекува в 78 до 82% от случаите. Просто е добре да се знае, че това заболяване е като всяко друго и трябва да се потърси помощ от специалист.
• Най-големият...

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    психология    секс и здраве    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.