zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Основните врагове на секса...



Да живееш с “половинка” е изкуство, което има психологическа и физиологична основа.

7 април 2006, здраве.bg

... враг на нашето сексуално здраве и хармония е ниската култура на взаимоотношенията. Мъжът, който мисли, че като е сключил брак е изпълнил всички свои задължения, който не помага в домакинството и не се грижи за външния си вид, може да предизвика разочарование и охлаждане у жените с не много пламенен темперамент. По-пламенните веднага ще му потърсят заместник, останалите ще бъдат по-търпеливи, което не значи по-щастливи от отношенията си.
Жената, която на всяка цена иска да спечели в спора с мъжа, която постоянно го критикува, постъпва недалновидно, за да не използваме разговорната дума “глупаво”. Нейната днешна победа е утрешно поражение.
Ако мъжът престане да вижда в нея жената-обект на своите сексуални желания, то тя няма кого друг да вини освен себе се. Агресивното поведение, съперничеството, ревността, кавгите за пари и други всекидневни несгоди, неумението да се съобразяваме с интересите на другия разрушават сексуалната хармония.
Според психолозите много често хората търсят основата и решението на проблема на съвсем друго място. Жените се осланят на чисто външните атрибути. На тях им се струва, че новата рокля или липосукцията могат да решат личните им проблеми. Понякога тази илюзия се поддържа и от мъжете, които критикуват външността на своята приятелка или й дават за пример други жени.
Преди всичко зад тази критика стои обидата на мъжа от недостатъчното внимание, неговата ниска самооценка, собствените проблеми. Но ако жената, вместо да си изгражда комплекси по повод на своята външност, проявява повече интерес към мъжа, загриженост и ласки, въпросът за липосукцията от само себе си ще отпадне. За да се убедим в това, е достатъчно да обърнем повече внимание на щастливите хармонични двойки, при които външността не влияе на техните чувства и взаимоотношения.
В сексуалния живот, както и в живота въобще, рядко всичко и винаги върви гладко. Всеки има върхове и спадове, ярки, незабравими моменти и периоди на “зимен сън”. Това е важно, за да не си създаваме впечатлението...

 
 
Още по темите:
заболявания    психология    секс и здраве    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.