zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

8 мобилни приложения за здравето - използвайте ги!



8 мобилни приложения за здравето - използвайте ги!

Разработените здравни приложения за смартфони са хиляди. Просто трябва да намерим тези, които ще са ни наистина от полза.

Смартфоните могат да бъдат от полза и за здравето ни – стига да знаем как да използваме функциите им.

24 юли 2012, здраве.bg

... То служи за инструмент за съхраняване на здравни статистики.

• Цена: Безплатно.
• Дата на пускане: края на 2008 г.

Как работи: С помощта на Glucose Buddy хората с диабет могат ръчно да въвеждат данните си, свързани с прием на глюкоза, консумация на въглехидрати, дозировка инсулин и физическа активност. Щом веднъж са въведени тези данни, потребителите могат да виждат тенденциите и да регулират диетата, лекарствата и дори упражненията си, за да контролират по-добре кръвната захар.

Допълнителни възможности: Потребителите могат да изплащат по е-мейл записите с данните си на своите лекари директно от приложението. Данните могат да се разглеждат и директно онлайн на сайта Glucosebuddy.com, който се синхронизира със записите на iPhone.

• Поддържани платформи: iPhone, iPad. Версията за Android е планирана да излезе през следващите няколко месеца.

4. Vision Test

Vision Test е приложение на 3 Sided Cube и ни позволява да провеждаме на себе си няколко очни теста, за да определим дали имаме нужда от посещение при офталмолог.

• Цена: Безплатно.
• Дата на пускане: юли 2010 г.

Как работи: Потребителите имат няколко опции за оценяване на зрението си, включително тест за острота на зрението, за астигматизъм, дуохромен тест в червено и зелено, цветови тест и тест за далекогледство – всички те могат да бъдат избрани от лесното за управление меню, което се появява при отваряне на приложението. Ако резултатите на теста определят, че е възможно да имаме проблем със зрението, приложението ще ни предложи най-близко намиращите се очни кабинети с помощта на Google Maps. Vision Test има и забавни елементи като игра с факти и съвети относно зрението. Може да използва и допълнителни тестове, както някои потребители предлагат, но в крайна сметка разполага с достатъчно много възможности като за безплатно приложение.

Допълнителни възможности: Изпълнителният директор на 3 Sided Cube Дънкан Кук споделя, че планират обогатяването на приложението с нови тестове и повече...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.