zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

8 мобилни приложения за здравето - използвайте ги!



8 мобилни приложения за здравето - използвайте ги!

Разработените здравни приложения за смартфони са хиляди. Просто трябва да намерим тези, които ще са ни наистина от полза.

Смартфоните могат да бъдат от полза и за здравето ни – стига да знаем как да използваме функциите им.

24 юли 2012, здраве.bg

... да се фокусираме върху тичането вместо постоянно да поглеждаме часовника си. Можем да си водим и дневник на тренировките, автоматично да засичаме разстоянието, което сме изминали, и скоростта (когато тичаме навън и сме пуснали GPS-а на телефона си), както и къде е ситуирана тренировката ни на картата. Друга възможност на приложението включва слушането на любимите ни плейлисти с музика, докато тичаме.

Допълнителни възможности: В следващата версия на приложението от Bluefin ще можем да проследяваме историята на тренировките си и да принтираме информацията, както и да я препращаме на лекар. Следващата версия на Хофман за платформата на Android ще включва сред другите подобрения GPS проследяване и изминато разстояние.

• Поддържани платформи: iPhone, iPad, Android (приложението на Хофман е само за Android). Скоро ще бъде пусната и версия на Bluefin за Amazon Kindle.

7. Gazelle

Приложението Gazelle използва GPS системата на iPhone, за да следи прогреса по време на кардио тренировки и може да ни е от особена полза, ако се налага да се подложим на физиотерапия.

• Цена: $2.99
• Дата на пускане: декември 2010 г.

Как работи: Когато правим упражнения, телефонът ни обикновено стои прикрепен към гривна на ръката или в джоба, което затруднява четенето и управлението на екрана. Приложението Gazelle е лесно за навигиране, защото използва целия екран като единствен бутон за начало, край, пауза или проверяване на статуса на тренировката, а данните излизат с големи контрастни букви. Статистиките се обявявяват на глас на определени дистанции или интервали от време в зависимост от предпочитанията, които сме задали в настройките. Приложението има и „преценяваща” опция, която се включва, когато нямаме GPS сигнал или се намираме в неподвижна позиция. В тази ситуация, то все още може да проследява времето и разстоянието, но трябва да му зададем скоростта, която да използва. Информацията за местоположението може да се експортира към сайтове като MapMyRun.com и да се...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.