zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Неизброимите ползи от лимонитеНеизброимите ползи от лимоните

Лимоните са натурално средство срещу инфекции, храносмилателни и сърдечносъдови проблеми, както и срещу свързани със стреса състояния.

здраве.bg

... успокояващите ефекти на лимоновия сок и лимоновия екстракт върху нервната система. Лимоните често се използват за успокояване на тревожността и балансиране на ума. Докато лимоновият сок, смесен с кафе, е известно от векове лекарство срещу главоболие и мигрена, ефектите на лимона върху понижаването на стреса не са все още напълно изучени. Смята се също така, че лимоновият сок подобрява функциите на паметта и успокоява сърцебиенето.

Други здравословни ползи от лимоните

Тъй като лимоновият сок е особено ефективен при борба с инфекциите и ускорява възстановителните процеси в организма, той може да е прекрасно средство за лечение на изгорялата от слънцето кожа. Ако се нанесе върху нея предварително, той дори ще ни предпази от изгаряне.

Поради лечебните си свойства, екстрактите от лимон са полезни и при лечението на акне.

Високото съдържание на витамин С може да стимулира метаболизма на калция, абсорбирането му от тялото и поддържането на здравето на зъбите и костите. Важно е обаче да разтваряме лимоновия сок във вода преди да го изпием. Ако го консумираме в концентриран вид, той може да увредим емайла на зъбите си - заради високата си киселинност.

Някои хора обичат вкуса на лимоните в сладкиши. Други го намират за твърде тръпчив, а на трети лимоновият сок действа освежаващо. Независимо от вкуса си обаче, лимоните са доказан натурален лек срещу много често срещани проблеми и състояния.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 

more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.