zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

14 изненадващи причини да живеем по-дълго14 изненадващи причини да живеем по-дълго

Живеем наистина повече от предците си, но знаем ли всъщност причините за това!?.

здраве.bg

... контакти с хора, които имат подобни цели.

12. Обичате предизвикателствата

Хората, които притежават добра самодисциплина и са организирани, живеят по-дълго, а рискът от Алцхаймер при тях е по-малък с цели 89%, показва изследване на специалисти от Университета на Чикаго. Ако умеете да се съсредоточавате, това в крайна сметка означава, че използвате по-добре капацитета на мозъка си, тренирате го повече.

13. Нямате си домашна помощница

Прахосмукачката и бърсалката може и да не ви се струват най-добрите приятели, но всъщност не е точно така. Почистването на дома е много добър начин да изгорите доста калории без да е нужно да отделяте специално време за физически упражнения. Ако домашните задължения ви отнемат около час, значи сте се разделили поне с 300 калории и вероятно сте намалили риска от смърт с около 30%, показва изследване сред 70 и 80-годишни.

14. Ако сте дейна и активна натура

Значи сигурно имате позитивен поглед върху живота. Общителни и целеустремени сте. А този тип хора доказано живеят по-дълго от “затворените”.

Сигурно ще си помислите, че сте някъде по средата. И има голяма вероятност да сте прави – наистина повечето хора имат черти и от единия и от другия тип. Но ако се стремите да намирате нови цели и да ги постигате, значи сте на правилния път.

Жителите на Сардиния и Окинава, където има най-много столетници, твърдят, че работата им е много важна, но не и повече от това да прекарват достатъчно време със семейството, да търсят удоволствията от живота и да правят добро на другите.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    изследвания    
 

more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.