zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Раковите заболявания при децата често се провокират от обикновените инфекции



16 януари 2007, здраве.bg

Британски учени събраха и анализираха информация, която позволява да се предположи, че развитието на раковите заболявания при децата се стимулира и от най-обикновените инфекциозни болести, прекарани от детето или от неговата майка по време на бременността.
В статия, публикувана в изданието Journal of the American Board
of Family Medicine
, те подчертават, че рак не може да се “хване” както се хваща настинка. Според тях раковото заболяване в детска възраст е следствие от комбинирането на няколко неблагоприятни фактора, като преди всичко под въздействието на инфекциите ракът се развива при деца, които са генетично предразположени към всякакви заболявания.
Раковите заболявания се срещат по-рядко при децата и подрастващите, отколкото при възрастните, но статистиката показва, че тяхната честота през последните десетилетия се е увеличила. Най-често срещаното раково заболяване при децата е левкемията - 1/3 от случаите, а на второ място - злокачествените заболявания на главния мозък.
Едновременно с това данните показват значителни успехи при лечението - процентът на оздравелите деца е 75% в Западна Европа и 63% - в Източна.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    изследвания    деца    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.