zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

20 мита за начините на отслабване



20 мита за начините на отслабване

фото: sxc.hu

Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.

здраве.bg

... да отслабнем. Този метод действа не върху всеки организъм. Решаващо значение има количеството храна, а не времето, когато е изядена.

11. За да си запазим фигурата трябва два пъти годишно да приемаме средства за отслабване. Този метод може да причини сериозна вреда. Ефектът от прилагането на този метод се постига или за сметка обезводняването на организма - тогава страдат бъбреците, или от слабителното действие - страдат стомаха и червата.

12. Редовните занимания със спорт премахват необходимостта от ограничаване в храната. Заниманията със спорт и движенията изгарят калориите, но не толкова интензивно, колкото ни се струва. Например един час джогинг изгаря само толкова калории, колкото се съдържат в един шоколад.

13. Посещаването на сауни и бани предпазва от напълняване. За съжаление това не е вярно. Организмът се отървава само от течностите, чието количество бързо се възстановява след утоляване на жаждата.

14. Масажът с твърди сухи четки или ръкавици може да ни избави от целулита. Това би било прекрасно, но за съжаление подобно механично въздействие не е способно да премахне мастното наслояване. Иначе такъв масаж е много полезен за кожата - тя става гладка и еластична.

15. За затлъстяването са виновни само продуктите с висок гликемичен индекс: картофи, хляб, макарони и т.н. Това не е доказано от науката. Гликемичният индекс определя относителната способност на един или друг продукт да се преработва в глюкозата на кръвта - индексът на глюкозата се приема за 100%. Само диабетиците трябва да внимават за този показател.

16. Употребата на продукти с високо съдържание на белтъци ще ни помогне да отслабнем. Да, тези продукти могат да допринесат за нашето отслабване. С този метод обаче не трябва да се злоупотребява, за да не се увреди работата на бъбреците.

17. Ако преди ядене изпиваме чаша леденостудена вода няма да повишим теглото си. При употребата на студена вода организмът действително “изгаря”...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.