zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да запазим здравето на откритите части на кожата



Как да запазим здравето на откритите части на кожата

Кожата на ръцете е изложена на всички рискове, причинявани както от времето, така и от различни химикали.

Непокритата от дрехи кожа е изложена на всички лоши атмосферни условия.

8 февруари 2013, здраве.bg

... по китките и стъпалата, която остава непокрита през повечето време, потъмнява, защото се сблъсква директно с атмосферните условия, независимо дали е студено или горещо. Затова кожата по ръцете, краката, лицето и врата придобива тен. Ако погледнем кожата, която остава скрита под дрехите през повечето време, ще открием, че тя е по-светла и по-мека в сравнение с непокритата.

Можем да се погрижим за непокритата кожа с помощта на мляко, шафран и куркума, за да намалим разликата в тена и да засилим мекотата. Смесваме прясна паста от куркума с мляко, добавяме и малко шафран. Оставяме сместа в продължение на 3-4 часа, докато шафранът пусне цвета си. С масажиращи движения втриваме ежедневно сместа в кожата, която остава непокрита от дрехите.

Паста от алое вера и сандалово дърво против кожни обриви

Алое вера и сандаловото дърво са използвани отдавна природни средства за запазване на здравето и красотата на кожата. Пресният гел от алое вера ускорява изчезването на следите от всякакъв тип изгаряния по кожата и я подхранва, докато пастата от сандалово дърво охлажда и предпазва от обриви благодарение на антибактериалното си действие.

Акнето и другите видове кожни обриви са много често срещан проблем при непокритата кожа, тъй като тя е в постоянен контакт с мръсотията и праха навън.

Дълги рокли и дрехи с дълги ръкави

Добре е ако през повечето време носим дълги рокли и дрехи с дълги ръкави. Така ще покриваме по-голямата част от кожата на ръцете и краката. Памучните материи са най-подходящи, защото позволяват на въздуха да достига до кожата и да я охлажда, а това предпазва и от изпотяване в горещите дни. Макар че чрез потта тялото изкарва токсините от кожата, твърде обилното потене не е полезно.

Диета за кожата

Важно е всеки ден да пием достатъчно количество вода. Течностите помагат за хидратирането на кожата и я прочистват от токсини. Добре е...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    хигиена    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.