zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Яйцата: как да извлечем максималната полза за здравето си



Яйцата: как да извлечем максималната полза за здравето си

В яйцата се съдържат почти всички хранителни вещества, необходими на човешкия организъм.

21 съвета, трика и здравословни рецепти за приготвяне на яйца.

5 октомври 2012, здраве.bg

... им обаче – дори при възрастните – е това, че ги готвят по-дълго от необходимото. Според Симънс готвенето на слаб огън е истинската тайна за готвене на протеиновите храни. В случая с яйцата протеините стават гумени, когато са изложени на твърде много топлина. Когато жълтъците на твърдо сварените яйца станат лилави, това е от прекомерна термична обработка. В яйчния жълтък има много желязо, което при висока температура се превръща в железен оксид, обяснява тя.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.