zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Историята на гърдите – от древните култури до пластичната хирургияИсторията на гърдите – от древните култури до пластичната хирургия

От самото начало на човешката история женските гърди са били „особена” част от тялото. Различните народи са им придавали различно значение през вековете.

6 юни 2012, здраве.bg

... , несиметрични и непривлекателни.

През 40-те години отново имало опити за инжектиране на парафин и петролно желе – отново неуспешни. Силиконовите инжекции били използвани първо в Япония, където проститутките, които открили, че ранните опити с козе мляко и други вещества били неуспешни, си слагали инжекции с индустриален течен силикон, явно за да станат по-привлекателни за американските бизнесмени сред клиентите си.

Силиконовите инжекции постепенно навлезли и в Америка, особено сред актрисите и стриптийзьорките. Между 12 и 40 хиляди жени се подложили на процедурата преди тя да бъде забранена през 1976 г. след като възникнал сериозен проблем – силиконовите инжекции били свързани с болки, язви, обезцветяване, инфекции и обезобразяване на жените, както и с няколко смъртни случаи.

Ранните импланти били от гума, след това – от поливинил. Хирурзите започнали да приемат и психологическите, а не само физическите нужди от операции. Ако една жена просто искала по-големи гърди, това вече било достатъчно за повечето хирурзи.

Психолозите също се включват

Психолозите започнали да обръщат внимание на явлението през 50-те години на 20-и век, когато започнали да изучават стреса, който жените изпитват, ако не съответстват на широко разпространената представа за перфектна визия. Силиконовите импланти, силиконова торбичка, пълна със силиконов гел, се превърнали в най-популярните хирургични импланти.

Понастоящем е възможно единствено с помощта на хирургията много слаби, почти анорексични момичета да имат големи гърди, зад които да се броят изпъкналите им ребра. Това не се среща естествено в природата. Гърдите са до голяма степен мастна тъкан и размерът им е пропорционален на цялостното количество телесни мазнини. Затова, когато отслабваме, обикновено и размерът на гърдите ни намалява. Кльощавото тяло и големите гърди не са нормална за природата и естетиката пропорция.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 

more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.