zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Упражненията: как да се мотивираме по-добре - 10 съвета



Упражненията: как да се мотивираме по-добре - 10 съвета

Да се преборим с липсата на мотивация за това, че не се движим достатъчно.

24 януари 2012, здраве.bg

... или бойни изкуства.

5. Хората, търсещи социални контакти, е добре да се насочат към колективните спортове или спортовете, които могат да тренират с партньор като например - фитнес, йога, гимнастика и други.

№2: Направете си списък с вашите лични причини да спортувате

Дръжте лист хартия и химикал непрекъснато на разположение за няколко дни. Записвайте всичко, което ви дойде на ум. Отлични причини да започнете да спортувате е желанието ви да живеете здравословно, да изглеждате добре или да отслабнете. Направете списъка достатъчно подробен - сега може той да ви се струва маловажен, но в критичните моменти ще ви помогне с мотивацията.

№3: Подредете приоритетите си

Отделете определено време през седмицата, което да посветите единствено на спорт. Ако не се вслушате в този съвет, почти винаги ще се намери нещо, което да отложи физическата дейност.

№4: Не позволявайте на другите да ви пречат

Споделете с вашите близки и приятели решението си да спортувате и времето, което ще отделите за него. По този начин те няма да ви безпокоят в упоменатия ден и час.

№5: Планирайте

Когато е необходимо, непременно трябва да бъдете готови. Ако планирате дневната си доза спорт да бъде рано сутрин, пригответе дрехите си и раницата със спортни принадлежности още от предната вечер.

№6: Забавлявайте се

Променете подхода си, така че физическата активност да ви доставя удоволствие. Например може да четете, гледате телевизия или да слушате любимата си музика, докато въртите педалите на велоергометъра или се разхождате в парка.

№7: Движете се сутрин

Така ще се чувствате по-енергични през целия ден. Дори и 30-минутна разходка всяка сутрин ще ви накара да се чувствате по-добре.

№8: Спортувайте в компания

Компанията на други хора, когато правите упражнения, мотивира. Особено когато се чувствате уморени или просто ви мързи. Подбирайте внимателно...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.