zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Някои очаквани или недотам начини да се погрижим за здравето сиНякои очаквани или недотам начини да се погрижим за здравето си

23 януари 2012, здраве.bg

... е с няколко градуса по-топла от останалата част на хладилника.

Не разделяте бялото и цветното пране?

Хвърляте всичко в пералнята, слагате малко прах и пускате водата с чиста съвест. Според експертите белите ви дрехи ще излязат чисти, а цветните няма да избелеят. Като допълнителна предпазна мярка е препоръчително да използвате избелващ препарат, който обаче запазва цветовете, за да предпазите белите си дрехи от посивяване. Имате чисто нова червена тениска за футбол? Изперете я отделно първите няколко пъти, за да избегнете многото червено.

Носите едни и същи обувки два последователни дни?

Навийте на руло две списания и сложете по едно във всяка обувка в края на деня. Те ще абсорбират по-добре влагата и ще поддържат формата на обувките.

Не сменяте маслото на колата си веднъж на всеки 3000 километра?

Извинете се на колата си и преминете на синтетично масло. То е по-устойчиво на много силна горещина и на силен студ. Това значи, че можете за изминете до 40000 километра преди да се наложи да смените маслото отново.

Мразите да питате приятелката си как е минал денят й?

Опитайте с някакви по-конкретни въпроси. Например вместо да попитате „Как мина днес?”, задайте въпрос за конкретен проект, върху който тя работи, като например „Как върви със сделката, която се опитваш да сключиш?”. Така й показвате, че се интересувате и й помагате да се фокусира върху важните детайли от деня. Ако тя все още бръщолеви за това как някой колега никога не дава пари за кафето в офиса, й задайте въпрос, който ще я разсмее. Това ще й помогне да направи крачка назад и да погледне на деня в перспектива.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 

more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.