zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Някои очаквани или недотам начини да се погрижим за здравето си



Някои очаквани или недотам начини да се погрижим за здравето си

23 януари 2012, здраве.bg

... включително тези на грипа.

Винаги предпочитате да пропускате любовната игра?

Опитайте да зашеметите половинката си с бърз неочакван секс. Вкарайте го/я в спалнята 15 минути преди да тръгнете за работа или се вмъкнете в банята точно преди да влезе под душа и хвърлете кърпата си на пода. Спонтанността е много възбуждаща. Хубаво е да си мислиш, че някой те желае толкова лудо, че не може да издържи и една минута повече. Само внимавайте да не го правите твърде често, защото може да породите мисълта (и с право), че сте неромантичен лентяй, който иска само да се измъкне набързо.

Не спите по 9 часа на денонощие?

Пропуснете черното кафе с пет захарчета и вместо това изпийте малко NADH, коензим, който повишава умствената бдителност и концентрация. В едно проучване изследователите тествали 25 души с проблеми със съня. На участниците били дадени 20 мг NADH, а след това същото количество плацебо. Резултатите сочат, че, когато хората приемат NADH, те се представят значително по-добре в тестовете за проверка на умствените способности за скорост и точност. Потърсете хранителни добавки с надпис на етикета ENADA – те съдържат същата NADH формула като използваната в изследването.

Не чистите редовно хладилника?

Непременно си купете термометър за хладилник. Ето каква е логиката: една троха тук или една капка там (добре де, многобройни трохи и капки) няма да навредят стига температурата да е достатъчно ниска, за да предотврати размножаването на бактериите и мухъла, които биха превърнали хладилника ви в оранжерия. Ако не правите нищо друго, то поне се уверете, че температурата в хладилника ви никога не надвишава 4 градуса.

Но защо по старомодния начин? Защото много хладилници нямат вградени термометри, а дори тези, които имат, понякога се разминават с няколко критични градуса от реалните. Можете да закачите термометъра навсякъде освен от вътрешната страна на вратата, защото тази точка...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.