zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Здравето: и за него прекалените мерки не са нито необходими, нито най-важни



Здравето: и за него прекалените мерки не са нито необходими, нито най-важни

12 правила, които можем да нарушаваме - понякога.

way.bg
четете още в way.bg


... 400 калории. Това е съвсем същото като да тичате 30 минути със скорост 20 км в час. Т.е. умерено интензивната активност, практикувана редовно, е напълно достатъчна. Няма доказателство, че допълнителните натоварвания допринася за повече здраве.

6. Стерилизирайте бибероните и зърната на бебешките шишета
Водата от чешмата в повечето населени места е безопасна. Затова не е необходимо да се притеснявате, че бебетата могат да прихванат болест от нея. Изключение е само ако източникът на вода е кладенец или друг с недоказано съдържание.

7. По-големите деца трябва да минават всяка година през щателен медицински преглед с пълна кръвна картина
Няма доказателство, че годишните прегледи откриват неизвестни заболявания. Според специалистите, освен ако нямат здравословни проблеми, децата над 7 години трябва периодично да се преглеждат (на всеки 2-3 години), за да се следи развитието и да се следят имунизациите. Ако държите, просто обсъдете честотата на детайлните медицински прегледи със своя лекар или педиатър.

8. Поддържайте обичайната си козметична практика, когато пътувате
Няма проблем да намалите багажа си, за да пътувате по-леко. Вземете си 3 в 1 – шампоан, балсам и душ гел, вместо да носите всяко едно по отделно. Използвайте лосион (или слънцезащитен крем) за тялото и лицето. Вазелиновите продукти се продават и в малки тубички (мостри) и могат да се използват като крем за очи, балсам за устни и овлажнител за ръце.

9. Никога не пропускайте тренировка
Физическата активност е препоръчителна. Но от време на време малко допълнителна почивка може да освежи тялото и ума и да ви предпази от претоварване. Затова си дайте малко време за отдих (особено ако сте болни или контузени). Но не твърде много.

10. Хранете се възможно най-здравословно, всеки ден
Няма проблем от време на време да ядете висококалорични и вредни храни. Само да не е прекалено често или прекалено по много. Диетолозите съветват да се храним възможно най-здравословно...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    хранене и диети    хигиена    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.