zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Няколко “диетични” храни, от които също може да се напълнее



Няколко “диетични” храни, от които също може да се напълнее

Ядките са полезни, но и изключително калорични.

здраве.bg

... глазура. Те са направени с много мазнина, захар и бяло брашно. И въпреки че наистина могат да съдържат някои здравословни съставки, те все пак са си пасти макар и без заливката отгоре.

Например: Мъфините с трици в Starbucks съдържат 410 калории, 18 г мазнини, от които 4 г наситени, и 24 г захар. Единствената добра страна в тях? Имат 4 г фибри.

Алтернатива за вталяване: Пълнозърнест препечен мъфин, поръсен с 2 чаени лъжички фъстъчено масло е добра алтернатива, съдържаща половината от горепосочените калории (215) и мазнини (9 г) без да е намалено количеството фибри.

Колко спестявате? 195 калории и 9 г мазнини.

2. Фрешове
Дали за закуска или за залъгване на глада през деня, след тренировка, фрешовете са популярен избор. Какъв по-добър начин да се заситите от пресен плодов сок, пълен с витамини и минерали? Всъщност един пресен плод е много по-добър избор. Въпреки че фрешовете са пълни с хранителни съставки, те имат и нещо друго: изненадващо количество калории и захар.

Например: Един малък ананасов фреш съдържа 339 калории и 70 г захар.

Алтернатива за вталяване: Една купичка пресен ананас ще ви засити само със 74 калории и 15 г захар.

Колко спестявате? 265 калории и 55.5 г захар.

Похапване преди обяд

Промеждутъкът между закуската и обяда е обичайно от 4 до 6 часа, което означава, че към 10-11 вероятно ще потърсите нещо за похапване. И е разумно – това зарежда с енергия между основните хранения. Но докато се усетите, една шепа ядки се превръща в две шепи голям проблем с мазнините.

3. Ядки
Те са чудесен източник на здравословни мазнини и фибри и залъгват глада между храненията. Но е много лесно да изядете 2 пъти повече от разумното без да се усетите. Повечето ядки – бадеми, кашу, фъстъци, слънчогледови семки – трябва да бъдат ограничени до четвърт купичка за едно ядене. В това на пръв поглед малко количество се съдържат между 150 и 200 калории и около 15 г мазнини. Вярно е - тялото се нуждае от тези мазнини, но калориите...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.