zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

12 малки промени - 12 големи разлики!12 малки промени - 12 големи разлики!

...За всички, които мразят това време на годината.

списание ТЯ

Някои хора чакат с нетърпение Новата година. За тях това е време на надежда, нови планове, приключения и възможности. Много хора обаче твърдят, че мразят това време на годината. Но дали в действителност не мразят просто себе си, защото Новата година им напомня за нещата, които е трябвало да направят, а не са; обещанията, които е трябвало да спазят, а не са; промените, които е трябвало да предприемат, а не са...

Нова година за тях е едно нежелано напомняне, че все още са във връзка, която не могат да търпят, на работа, която не желаят да вършат, в град, който не могат да понасят...

Ако попадате в тази категория, прочетете този материал. В него ви предлагаме 12 малки промени – в любовта и живота. Ако успеете да правите само по една промяна всеки месец, в края на годината ще сте далеч от мястото, на което сте сега – и в любовта и в живота.

1. Кажете истината
Ако не сте щастлива с партньора си, с това, което той казва или прави, бихте ли казала истината, моля? Тук нямаме предвид да се изправите и да заявите нещо от сорта на: “Ти си такъв проклет негодник” (което може и да е вярно), но по-скоро става въпрос за нещо като: ”Това наистина ме наранява”. Придържайте се към истината – тя ще ви помогне за ефективно решаване на ситуацията – просто веднъж я кажете ясно.

2. Кажете “не”
Не е необходимо да правите всичко, за което ви молят другите, особено ако не ви харесва. Не правете нищо от чувство за вина, а защото искате. Ако не искате да направите нещо – недейте, просто кажете “не”.

3. Кажете “да”
Понякога трябва да кажете: “Да, по дяволите”. Да се ограничавате непрекъснато означава единствено, че може да остареете, докато се решите да направите нещо. Съберете кураж и да, по дяволите, направете го.

4. Приемете грешката
Добре, сбъркала сте. Спала сте с него, не сте взела предпазни мерки и сега сте бременна. Станалото – станало. Да направиш грешка не е кой знае каква беда. Беда е да не си признаеш и да не приемеш факта, защото...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 

more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.