zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

12 малки промени - 12 големи разлики!12 малки промени - 12 големи разлики!

...За всички, които мразят това време на годината.

списание ТЯ

... това е сигурен начин да “оплетеш конците” още повече. И защото е гаранция, че няма да си научиш урока. Дайте си сметка как сте се забъркала в тази “каша”, така че да не ви се случва отново. Никога.

5. Вземете решение
Най-лошото решение е липсата на решение. В един момент не може да е повече “не знам” или “може би”. Трябва да е “да” или “не”. Да избягвате решенията е все едно да избягвате да живеете, а това е невъзможно. Животът ви ще се случва, независимо кой взема решенията за него. По-добре да сте вие.

6. Изпълнете своя цел
Не е достатъчно да си поставяте цели. Трябва и да ги постигате. Ще придобиете огромна увереност в себе си, ако добиете навика да показвате сама на себе си, че можете да постигате целите си. Не е необходимо те да са някакви голеееми цели. Те могат да бъда и едни съвсем мънички целички, като например: “Всеки ден ще се усмихвам на непознат”. Дори и само толкова може да ви накара да се почувствате достатъчно силна, за да “подгоните” следващата, може би по-голяма, цел.

7. Опитайте нещо ново
Излезте от зоната на собствения си комфорт поне малко. Разделете се с някакъв навик. Не е необходимо да е нещо много трудно – като отказването на цигарите. Направете репетиции с по-дребни неща. Сменете 20-годишната си прическа. Изберете нов маршрут за работа. Вместо “сапунка”, изгледайте един документален филм. Осъзнайте, че правите нещо ново и си дайте сметка как се чувствате. Обзалагаме се, че ще ви хареса.

8. Открийте нещо в себе си
Ако се чувствате подтисната, застанете пред огледалото и си кажете: “Аз съм страхотна, защото...”. И си кажете защо. Звучи малко странно, но наистина действа. Независимо колко зле се чувствате, ще откриете онова нещо, което да обичате в себе си. И вероятно ще откриете повече от едно нещо. А след като се убедите, че има за какво да бъдете обичана, другите също ще го разберат.

9. Помолете за помощ
Никой не очаква от вас да сте способна да решите всички житейски проблеми сама. Поискайте...

 
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 

more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.