zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да изпитваме радост от живота



Как да изпитваме радост от живота

14 напълно постижими начина да се чувствате щастливи.

здраве.bg

... начин да се „потопите” в някаква дейност е да откриете силните си страни и да ги използвате. След това променете живота си в служебен и личен план и свободното си време така, че да разгърнете тези силни страни и качества колкото може повече.

14. Открийте смисъла на живота си

Някои хора откриват смисъл в религията и духовността, други - в работата. Намирането на собствения смисъл за живота може да е мисия, отнемаща целия ви живот, а не стратегия за постигане на радост. Но, ако имате чувството, че живеете поради някаква причина, че животът ви има смисъл – това може да ви донесе най-истинската радост.

Модел за подражание

Една жена се борела почти 2 десетилетия с много агресивна форма на рак. От 1985 г. тялото й бързо развило тумори, които строшили гръбначния й стълб и почти унищожили черния й дроб. Най-добрите лекари й казвали, че й остават само няколко месеца живот. Сега, освободила се от рака преди пет години, 67-годишната жена говори за това как дори пред лицето на смъртта, никога не изгубила способността си да изпитва щастие.

“Когато чувате как часовникът тиктака и знаете, че всеки момент алармата ще иззвъни и времето ви на този свят ще свърши, виждате нещата толкова ясно”, споделя тя. “Просто знаете кое е ценно за вас и защо живеете и сте благодарни за всеки миг.”

В момента, когато решила, че й остава съвсем малко време живот, жената, заедно с внуците си, засадила рози - макар да знаела, че няма да цъфнат скоро. Свързването с природата и с някого, когото обичала, й донесло невероятна радост.

Сега всеки следобед жената преживява радостта от живота като излиза навън да почете в компанията на любимото си куче, нещо, което, според думите й, я връща към радостта, която изпитвала като малко дете, когато си играела с кучето си.

Радостните, щастливите хора имат повече приятели и успешни бракове. Те са по-креативни и успешни в работата си. И дори живеят по-дълго.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.