zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да изпитваме радост от животаКак да изпитваме радост от живота

14 напълно постижими начина да се чувствате щастливи.

здраве.bg

... на ден действат по-бързо от хапчета за понижаване на депресията.

9. Почивайте си

Спокойствието, тишината и уединението също могат да създадат радост и наслада, а и някои проучвания предполагат, че имаме вродена нужда да се усамотяваме от време на време. В изследване учените наблюдавали три бебета, които отвръщали или затваряли очите си в отговор на прекомерна стимулация. Майките, които разпознавали това поведение у бебетата си и им давали необходимото време за бездействие, имали по-щастливи деца.

10. Усмихвайте се

Доказано е, че дори само да се усмихвате и да изглеждате сякаш сте щастливи, това ще ви направи по-радостни. Даже само мускулните промени в лицето могат да повишат щастието, твърдят учени. Можем да го отдадем на “ефекта на поруменяването”. За да порозовеят скулите ви, трябва да се усмихвате. Мислете си, че ви предстои един страхотен ден. Това наистина работи, защото, ако се държите като по-щастлив човек, можете да преживеете всички позитивни социални последствия. Ще имате повече приятели, хората ще са по-мили с вас. А тези неща имат реални последствия върху чувството ви за радост и удовлетворение от живота.

11. Преследвайте целите си

Ако имате няколко високи цели, които са важни за вас, съответстват с ценностната ви система и ви е приятно да работите за тях, това помага да повишите нивото на щастието. Проучване показва, че преследването на целите, без да е необходимо дори да ги постигате, увеличава радостта от живота.

12. „Потънете” в приятните дейности

Много силно щастие може да изникне, ако хората се оставят да “потънат”. Има се предвид тази форма на възторг и радост, която възниква, когато хората са толкова погълнати от дейност, която обичат да извършват, че тотално „потъват” в нея. Времето спира и те стават едно с това, което правят. Тези дейности са строго индивидуални за всеки – от бягане и скално катерене до писане, рисуване и свирене.

13. Използвайте силните си страни

Най-добрият...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 

more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.